Subcarpati

live

 16 iunie | Main Stage | 21.00
 

 

În 2010, România a cunoscut în plan muzical genul acela de apariție care, dacă s-ar scrie un dicționar al contemporanului autohton, ar fi marcată în toată amplitudinea ei, la fel cum se evidențiază evenimente care au schimbat cursul istoriei. Proiectul Subcarpați, coordonat de Bean MC, a fost lansat odată cu primul album care îi poartă numele. Nu numai că s-au întâlnit hip-hop-ul și turntablism-ul cu mesajele predominant sociale și cu sound-ul nostalgic – folcloric, dar s-a format un stil unitar, atât de îndrăgit, unic și aflat la mare distanță de orice influențe locale, marca Subcarpați. 

Din toate melodiile Subcarpați, fie de pe primul album, fie de pe ”Etnologic” (al doilea material), fie de pe compilația ”Culese din cartier” se desprinde personalitatea caligrafic conturată a omului Bean MC. Creierul care lucrează sunetul, urechea care filtrează potrivirile dintre versuri, colaboratori și negative, vocea care a impregnat piese pline de sevă. Care se mulează alături de multe motive și sound-uri folclorice într-un melanj de contemporan, underground și valori naționale. 

Cum se contopesc atâtea simboluri atât de diferite într-un proiect atât de omogen? Cum pot peste 30 colaboratori să nu distorsioneze deloc statementul artistic Subcarpați, ci să îl transforme într-o întâlnire logică, firească și detașată? Cum se procesează în continuare un volum impresionant de creație? Fenomenul Subcarpați transpare cu adevărat la fiecare concert live, care este o experiență aplaudată de din ce în ce mai mulți adepți care se conectează cu toată întâmplarea.

 

http://subcarpati.com/